Vesi-ilmalämpöpumppu toi 40 prosentin säästön lämmityslaskuun

Ympäri vuoden asuttavan vapaa-ajanasunnon omistajat Anneli ja Risto Kröger

Olimme jo pitkään ajatelleet, että haluaisimme sähkölämmityksen laskua pienemmäksi. Asumme ympärivuotisessa käytössä olevassa vapaa-ajanasunnossa Siilinjärvellä, ja rakennuksen lämmitys hoidetaan vesikiertoisella lattialämmityksellä. Juttelimme asiasta Savon LVI-Talon pojille, ja he suosittelivat meille vesi-ilmalämpöpumppua. Se toimii siten, että sen ulkoyksikössä oleva neste ottaa lämmitysenergiaa ulkoilmasta ja siirtää sen sisäyksikköön, mistä lämpö siirtyy vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään.

Saimme tarjouksen viikon sisällä tarjouspyynnön jättämisestä. Hyväksyimme tarjouksen ja sovimme, että pumppu asennetaan seuraavassa kuussa. Meidän ei tarvinnut tehdä muita valmisteluja kuin hommata koneelle jalusta rakennuksen ulkopuolelle.

Asentajat tulivat silloin kun oli sovittu. He porasivat ulkoseinään läpimitaltaan noin kymmenen senttiä olevan reiän, josta lämpöputket kulkevat. Kondensiovedet he ohjasivat valumaan sadevesikaivoon. Asennus hoitui kahdessa päivässä. Se meni sujuvasti, kuten muukin yhteistyö Savon LVI-Talon kanssa on mennyt vuosien mittaan.

Vesi-ilmalämpöpumppu on toiminut moitteettomasti ja sen käyttö on ollut huoletonta. Kone pitää pientä hurinaa, mutta meitä se ei ole häirinnyt.

Olen seurannut nyt tarkkaan sähkönkulutusta. Meille arvioitiin, että pumppu säästäisi lämmityssähkön kulutuksesta 35-40 prosenttia. Ainakin näin lauhan alkutalven aikana lukemat ovat olleet sellaiset, että tuollainen säästö voi toteutua. Aiemmin asuntomme sähkön kokonaisvuosikulutus oli 28 000 kWh, vesi-ilmalämpöpumpun ansiosta se voi laskea 17 000 kilowattituntiin.

Aiemmin asuntomme sähkön kokonaisvuosikulutus oli 28 000 kWh, vesi-ilmalämpöpumpun ansiosta se voi laskea 17 000 kilowattituntiin.

ASIAKAS

Ympäri vuoden asuttavan vapaa-ajanasunnon omistajat Anneli ja Risto Kröger

TOTEUTETTU PALVELU

Vesi-ilmalämpöpumpun asentaminen ympärivuotisessa käytössä olevaan vapaa-ajanasuntoon. Rakennuksessa on sähköllä lämmitettävä vesikiertoinen lattialämmitys.

AJANKOHTA

2019

Ota meihin yhteyttä!

Vapaa aihe
Tarjouspyyntö
Huoltopyyntö / Kiireellinen
Vuosihuolto

Tarjouspyyntö

  • Max. file size: 98 MB.
    Esim. aiheeseen liittyvä kuva